Bøger / faglitteratur

Indien - verdens næste stormagt


Beskrivelse


Beskrivelse af det indiske samfund netop nu. Blandt andet om den nyeste udvikling inden for forretningsliv, økonomi, samfundsforhold og kultur. Om Indiens potentiale, de indiske forbrugere og den indiske udgave af demokrati. Desuden fortælles om baggrunden for udviklingen i Indien.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2010

af

af

Jytte Bræmer

d. 7. apr. 2010

Bred målgruppe. Alle der ønsker at forstå det moderne Indien kulturelt, politisk og økonomisk. Vil i særdeleshed være interessant for alle, der ønsker at skabe handelsrelationer i landet.

Når det moderne Indien beskrives, er det næsten altid med enten et fattigdomsfokus eller med røgelse, mystik og religion som omdrejningspunkt. Indien er på vej til at blive, eller er allerede, én af verdens nye stormagter. Forfatteren, der gennem mange år har rejst og beskæftiget sig med landet, ønsker at give et bredt facetteret billede af landet såvel politisk, kulturelt som økonomisk. Det er et velskrevet signalement af et land, der er i en voldsom udvikling, og som har bevæget sig fra et være et uland til nu at være en nation, der er med til at sætte verdensdagsordenen. Den kommer bredt rundt om emnet med et meget personligt præg, og den fortløbende tekst er forsynet med portrætter af danske virksomheder, der opererer i landet. Det er en fremragende, meget informativ og samtidig underholdende bog, der blander små pudsige anekdotelignende særpræg ind mellem de mere overordnede linjer i samfundsbeskrivelsen.

Sidste år udkom Meredith: Elefanten og dragen om de to store nye økonomiske supermagter, Indien og Kina. Samme tema findes i Asien buldrer og sådan undgår Danmark at sakke agterud, 2007.

En fremragende beskrivelse af det moderne Indien set fra både en kulturel, økonomisk og politisk vinkel.


Jyllands-posten

d. 2. maj 2010

af

af

Henrik Ørholst

d. 2. maj 2010


Jyllands-posten

d. 9. juni 2010

af

af

Henrik Ørholst

d. 9. juni 2010


Børsen

d. 16. apr. 2010

af

af

Knud Sant

d. 16. apr. 2010


Højskolebladet

Årg. 135, aug. (2010)

af

af

Ida Ebbensgaard

Årg. 135, aug. (2010)


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 187 (2010)

af

af

Kim Beck Danielsen

Nr. 187 (2010)