Bøger / faglitteratur

Ingen vej tilbage


Beskrivelse


Joanne Lees (f. 1973) og hendes kæreste Peter Falconio bliver udsat for et voldsomt overfald i den australske ødemark. Overfaldsmanden Bradley John Murdoch og Pete forsvinder. Joannes mistænkes af politiet for at stå bag Petes forsvinden men overfaldsmanden dømmes til sidst for mordet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Sanne Caft

2007

En bog i serien Virkelighedens verden. Den retter sig mod læsere af katastroferomaner med fokus på de følelsesmæssige aspekter af en traumatisk begivenhed. Dvs. ikke en bog, der skal opstilles i "spænding" men nærmere i "99.4" med fokus på tab og smerte.

Bogen er en beretning om Joanne Lees, der på en backpack tur i Australien bliver overfaldet og kæresten skudt. Joannes trængsler ender ikke med den voldelige begivenhed, for efterfølgende anklages hun for at have dræbt ham. Det fører til en lang, smertefuld og frustrerende proces, indtil den rigtige morder fanges, og Joanne kan begynde at komme videre med sit liv. Sprogligt er bogen ikke spændende, og dens personkarakteristik er lidt skabelonagtig, men den fortæller en grum historie med fokus på de menneskelige omkostninger og skal nok få en stor læserskare. Virkelighedens verden fremgår desværre kun af bagsiden, det havde været en fordel for formidlingen, hvis det også havde stået på fronten.

Serien Virkelighedens verden har en trofast læserskare, der også vil gribe denne. Forsidens foto af et smukt og indtrængende kvindeansigt sælger varen.

Virkelighedens verden er en serie med gode læsertal, hvilket denne roman også vil få, da den er serietypisk og handler om overfald, mistanker og skyld. Sprogligt lidt flad, men med et emne, der sælger. Retter sig mod kvindelige læsere og interesserede i grumme skæbner.Informationer og udgaver