Bøger / faglitteratur til børn / cases

Innovationsantologi : 12 forskellige bud på innovation


Beskrivelse


Med cases og opgaver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 22. juli 2010

Kan læses af alle som professionelt eller alment interesserer sig for innovation. Til studie- og opgavebrug fx målrettet faget "innovation", der bl.a. findes på de tekniske gymnasier.

12 bud på innovation i en nuanceret antologi om begrebets aktuelle stade i Danmark. Preben Mejer, bestyrelsesformand for Innovation Lab, som mange sikkert kender fra talrige tv-udsendelser, skriver forord. Her karakteriserer han tankevækkende bl.a. den fremtidige udvikling som "kollaborativ". Jeg forstår det som en moderne form for åben innovation, der ikke foregår i hemmelighed i dulgte laboratorier, men som henter synergi i et udvidet samspil med brugerne. Antologien har 18 skribenter. Flere er tilknyttet Innovation Lab. Mads Thimmer ser med innovative øjne på verden efter klimakatastrofer og finanskriser. Morten Hejlesen skriver om "Danske pumper på afrikansk eventyr". Et interessant indlæg om fremtidens musikfestival er skrevet af Frank Megabody. Han er ikke tilknyttet Innovation Lab. Men forfatter, musiker og bl.a. konferencier på festivaler. En af antologiens styrker er cases og arbejdsspørgsmål nyttige til undervisningsbrug.

En anden ny bog er fx Stefan Lindegaards Næste stop - åben innovation. En bog, der også præsenterer innovative cases, dog snævert indenfor klimaproblematikken, er fx De grønne helte fra 2009.

Inspirerende og debatskabende antologi, der med cases og arbejdsspørgsmål ikke mindst egner sig til undervisningsbrug.