Bøger / faglitteratur

Integral sundhed : vejen til menneskelig trivsel


Beskrivelse


Forfatteren præsenterer sin vision om integral sundhed, der forener Vestens beherskelse af den ydre videnskab med Østens beherskelse af den indre. Healing af krop, sind og ånd fører til autentisk lykke, der kommer indefra og er upåvirket af omstændigheder i hverdagslivet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 20. nov. 2013

For det læsersegment der interesserer sig for såvel konventionelle som alternative veje til sundhed. For brobyggere mellem konventionel og alternativ medicin, behandlere med spirituel overbygning i deres praksis.

Bogens forfatter er amerikansk speciallæge, der i sin frustration over ikke at kunne hjælpe sine patienter med den psykiske overbygning på deres lidelser, begyndte at gå andre veje i sin behandling. Resultatet heraf foreligger i denne bog, hvor han præsenterer sin vision om integral sundhed, der vil forene Vestens beherskelse af den ydre videnskab med Østens beherskelse af den indre. Dette mål nås gennem healing af krop, sind og ånd; fører til autentisk lykke, der kommer indefra og er upåvirket af omstændigheder i hverdagslivet samt ægte helhed, der opleves som alt levendes forbundethed. Vi er altså langt inde i den spirituelle verdensopfattelse. Bogen gennemgår i 16 forholdsvis korte kapitler, der har underdelt struktur, hvad Dacher er kommet frem til gennem studierejser i Østen og i sit praktiske virke. På trods af den stramme struktur er bogen ordrig og lidt af en mundfuld rent teoretisk at kapere med sine mange historiske og udviklingsmæssige spring.

Det kan være relevant at sammenligne med Depak Chopras forfatterskab, men bogen har slet ikke samme appel.

Jeg er lidt forbeholden i mine gæt omkring brugen af bogen. Ingen tvivl om, at budskaberne er seriøse, men bogen har ingen bred appel, og indenfor behandlerverdenen tror jeg også, målgruppen vil være ret snæver.