Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Intelligent design


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2010

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 2. juni 2010

Som de øvrige hæfter i serien Gyldendal viden henvender det sig til folkeskolens ældste elever fra 7.-10. klasse. Det er anvendeligt til emne- og projektopgaver, "inden du googler", som serien påpeger, men også som almindelig fagbog.

Hæftet giver et historisk rids centreret ikke kun om Darwin, men især om kristne fundamentalister, kreationister og andet godtfolk i USA. Det påpeges også, at intelligent design ikke kun er knyttet til kristendommens skabelsesforståelse, men også til hinduisme og islam. Både tekst, diverse bokse og ikke mindst et fint oversigtsskema får adskilt de forskellige fraktioner fint. En dansk vinkel er også med. Teksten er, bogens beskedne format og omfang taget i betragtning, ganske fyldig, men letlæst. Billedmaterialet er godt. Litteraturlisten henviser primært til undervisningsbøger.

Serien tager aktuelle emner op med titler fra 2010 som Bæredygtig udvikling og Straf. Om I.D. kom der i Darwinåret 2009 flere titler nogenlunde for målgruppen, de fleste for evolutionsteorien, fx Uintelligent design eller imod: Og Gud skabte Darwin : evolution og videnskab eller Humlebien kan ikke flyve : design i naturen? Det' et spørgsmål om fysik. Den foreliggende tager ikke stilling.

Et fint hæfte, som giver overblik og viden, så man er i stand til at arbejde videre derfra.