Bøger / skønlitteratur / roman

Intet valg


Beskrivelse


Krimi. Unge tyske Franziska skal være barnepige for Clara hos sin rige brasilianske familie i Rio de Janeiro. Opholdet i den kaotiske by med de store sociale forskelle ender med, at Clara kidnappes, og Franziska opklarer forbrydelsen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Helle Winther Olsen

2007

Tysk krimi for unge der foregår i Rio de Janeiro; en flot forside, men desværre en helt intetsigende bagsidetekst der ikke giver noget hint om indhold eller målgruppe.

Forfatteren er tysk, født 1961 og har bl.a. skrevet krimier for tv. Romanen handler om den unge Franziska, der forlader sin skilsmisseforbitrede familie og tager et år til Rio de Janeiro for at være au pair pige hos sin flotte og sexede onkels nye familie. Onkel Mike har giftet sig ind i en stenrig og indflydelsesrig familie og har sammen med sin Ana fået lille Clara. Franziska falder godt til og får også en lokal veninde, hvilket ikke rigtig tolereres. Efter ganske kort tid sker ulykken: hun og Clara bliver overfaldet, og den lille pige kidnappet. Franziska føler stor skyld og kaster sig ud i opklaringsarbejdet der bringer hende rundt i den kakafoniske storby. Bogen følger på skift Franziskas og kidnappernes tanker og gerninger og stiller dermed skarpt ind på de voldsomme sociale forskelle på rig og fattig i Rio.

Med den unge pige i hovedrollen kan den sammenlignes lidt med Nicci French's krimier.

En hurtigt læst, dramatisk men ikke alt for indviklet krimi, der med med den unge au pair pige i hovedrollen og den brasilianske storby i kulissen leverer en spændende og eksotisk historie for rejsevante unge. Samtidig fungerer den også udmærket som en introduktion til krimigenren med den handlekraftige pige i opklarerrollen. Hos den erfarne og krævende krimilæser vil den nok ikke helt mætte krimisulten.Informationer og udgaver