Bøger / faglitteratur / biografier

Irans skarpe sværd : Ahmadinejad : Vestens udfordrer


Beskrivelse


Om den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad (f. 1956) fra hans opvækst i provinsbyen Aradan til hans nuværende post som landets leder. Endvidere analyseres hans rolle i Irans bestræbelser på at få kerneteknologi, forholdet til USA og de interne opgør i landet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2008

af

af

Kent Skov

d. 11. apr. 2008

Biografier om mellemøstens ledere er sjældne på dansk. Og den store bog her vil da også primært formidles til det publikum, der er interesseret i de globale politiske eller religionspolitiske spørgsmål mere end de traditionelle biografilæsere.

Ahmadinejad er Irans nuværende politiske leder, der overraskende slog den hidtidige præsident Rafsanjani med en jordskredssejr. Han er religiøst set en fundamentalistisk Khomeini-tro person, som kommer af småkår fra provinsbyen Aradan. Ahmedinejad er da også blevet latterliggjort af Teherans intelligentsia, som laver vittigheder om landets nye præsident, der skriver missionerende breve til stormagternes statsledere. Men han er nødvendig at tage alvorligt alene pga. Irans strategiske position mellem den vestlige verden og Mellemøsten. Naji analyserer udover personen Ahmadinejad vigtige spørgsmål som bestræbelserne på at få kerneteknologi, forholdet til USA og landets interne opgør. Han er en anerkendt journalist og har bl.a. været korrespondent for CNN og arbejder nu for BBC. Han opholdte sig i Teheran op til og efter valget og leverer en indsigtsfuld og letlæst beskrivelse af den ny præsident og situationen i Iran.

Der ses ikke umiddelbart andet nyt om emnet i større omfang, så biografien dækker også umiddelbart noget nyere om Irans politiske forhold.

Gennemarbejdet og velskrevet biografi om Irans nye præsident. Bogen dækker også de mere generelle politiske og religiøse forhold, der kendetegner landet lige nu.


Weekendavisen

d. 13. juni 2008

af

af

Rasmus Chr. Elling

d. 13. juni 2008


Politiken

d. 14. juni 2008

af

af

Anders Jerichow

d. 14. juni 2008Informationer og udgaver