Digte, der udforsker temaer som håbløshed, sorg og tab i relation til klimakrisen. For læsere af ny dansk lyrik - og andre med interesse for natur og klima.
I "Isblåt som det blå blå isbjerg" beskriver Victor Boy Lindholm naturens kollaps som følge af klimakrisen, særligt i forhold til isbjergenes forsvinden. Gennem fem suiter beskæftiger han sig med vores forbrug, landbruget og den dybe tid, som indlandsisen bl.a. repræsenterer. Lindholm skriver en følelse af tab og håbløshed frem, som er forankret i digterjeg'et, der har svært ved at navigere i verden og forestille sig en fremtid for sin datter: "en særlig følelse af knaphed overmander os / det er ikke nok / at forvandle det allerede kendte til håb".
Lindholms digte er sanselige og stemningsfulde, og isbjerget fungerer godt som et både fjernt og vedkommende billede, der dermed gengiver klimakrisens grundproblematik for os i dag.
I 2023 udgav Lindholm sammen med glaciolog og professor Sebastian H. Mernild Isbogen Andre nutidige digtere som Silja K. Henderson, Caspar Eric, Lars Skinnebach og Daniel Boysen har også beskæftiget sig poetisk med klimakrisen.