Bøger / faglitteratur

Islam - den ellevte landeplage


Beskrivelse


Forfatteren opfatter islam som en totalitær politisk ideologi og beskriver en civilisationskamp mellem Vesten og islam. Argumentationen underbygges med rejsereportager og cases fra Pakistan, London, Marseille, Malmø og Norge. Bogen ser på islams udvikling og har tekstlæsninger af Koranen, med nedslag i emner som bl.a. jihad, kvinders status, jøder og sharia.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2018

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 24. jan. 2018

Er vores frihedsidealer under pres? Undermineres vores rettigheder af en femte kolonne i samfundet? Markant debatbog tager fat om islams negative indflydelse på vestlig kultur og demokrati. For religions- og samfundsinteresserede.

Hege Storhaug slog igennem i Norge med denne bog, der solgte nærved 50.000 eksemplarer. HS opfatter islam som en totalitær politisk ideologi og beskriver en civilisationskamp mellem vesten og islam. Argumentationen underbygges med rejsereportager og cases fra Pakistan, London, Marseilles, Malmø og Norge. Bogen ser på islams udvikling og har tekstlæsninger af koranen, med nedslag i emner som bl.a. jihad, kvinders status, jøder og sharia.

HS tager fat, ikke bare i en lang række forskere, men også i cases og interviews, for at underbygge sine teser, og hun argumenter godt. Bogen er fyldt med enkeltsager om overgreb, vold og undertrykkelse, sat i forbindelse med mellemøstlig/afrikansk kultur, som HS finder sociologiske og religiøse forklaringer på. Bogen er drevet af markante holdninger og stort engagement. Den er nem at gå til, uden svære faglige termer. Fokus er de norske tilstande, men udsynet er bredt og den vil den også have interesse for danske læsere.

Tilsvarende stof, men i kortere form findes i Et essay om Koranens magtJihad i klassisk og moderne islam. Jihad i klassisk og moderne islam giver en akademisk historisk gennemgang af islams tilgang til hellig krigTilsvarende stof, men i kortere form findes i Et essay om Koranens magt. giver en akademisk historisk gennemgang af islams tilgang til hellig krig.