Tønnsen henvender sig med denne beretning om at blive muslim og hendes udlægning af Koranen især til kristne danskere, som hun med gode argumenter forsøger at overbevise om, at det ikke er religionen i sig selv, men dens udlægning der skaber konflikter.
Tønnsen, som bekender sig til islam, er forfatter til flere bøger om islam og deltager i samfundsdebatten. Bogen er hendes beskrivelse af vejen fra barndommen i Sønderjylland til et liv som muslim, som bl.a. omfatter nogle år i Marokko med hendes daværende muslimske mand. Bogen er både en selvbiografi og rummer en hel del tanker om det at være muslim i vesten, og overvejelser over forskellene mellem teksterne i Koranen og den måde de udlægges på i forskellige kulturelle sammenhænge.
Tønnsen har bl.a. skrevet Islam i europæisk klædedragt : stof til eftertanke og selvransagelse, Djihâd : hellig krig eller vejen til fred? og Islam set indefra. Khader gransker i Bekendelser fra en kulturkristen muslim islam og kristendommen. Islam på jysk : Abdul Wahid Pedersen - fra hippie på Djursland til imam på Nørrebro kan læses sideløbende med denne.
Som selvbiografi er Tønnsens bog noget tynget af de mange citater og henvisninger, og den læses derfor bedst som et indlæg i den lange debat om konflikten mellem muslimer og kristne, som Tønnsen mener i stort omfang er kulturelt bestemt, idet nogle muslimer "bøjer" koranen som det passer dem. Bogen er lidt for lang.