Bøger / faglitteratur

Islams forfaldne hus : de religiøse årsager til ufrihed, stagnation og vold


Beskrivelse


Om de fundamentalistiske strømninger i Islam og konsekvenserne heraf. For læsere af samfundslitteratur.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2020

af

af

Hamide Kara

d. 28. aug. 2020

Om de fundamentalistiske strømninger i Islam og konsekvenserne heraf. For læsere af samfundslitteratur.

Hollandsk professor i sociologi og migrationsforskning ved Humbolt Universitet i Berlin, Ruud Koopmans, skriver om de mange problemer som skyldes de fundamentalistiske strømninger i de islamiske lande. Bogen indeholder kapitler som "I fundamentalismens greb", "Hvorfor er demokratiseringen gået uden om den islamiske verden", "Ufrihedens religiøse rødder", "De islamiske religionskrige" , "Den økonomiske stagnation i den islamiske verden", "Den vanskelige integration af muslimske migranter" og "Kan Islam gøre sig fri af fundamentalismen?". Med historisk og statistisk materiale samt henvisning til forskning skriver Koopmans om udviklingen i forskellige islamiske lande og laver en sammenligning af muslimske og ikke-muslimske lande samt migrantgrupper verden over. Sidst i bogen finder man omfattende noter, litteraturliste samt et navneregister.

En islamkritisk bog som på empirisk grundlag betoner, at løsning af problemer i islamiske lande er betinget af reformbevægelser i den islamiske verden.

Andre titler som også gennemgår internationale konflikter og dertil hørende religions- og kultursammenstød er: Civilisationernes sammenstød - mod en ny verdensordenSyrien og SyrienAndre titler som også gennemgår internationale konflikter og dertil hørende religions- og kultursammenstød er: Civilisationernes sammenstød - mod en ny verdensorden og .


Information

d. 23. apr. 2021

af

af

Jakob Skovgaard-Petersen

d. 23. apr. 2021


Tidehverv

Årg. 95, [nr. 5] (2021)

af

af

Jesper Bacher

Årg. 95, [nr. 5] (2021)


Religion

2020, nr. 4

af

af

Ole Bjørn Petersen (f. 1953)

2020, nr. 4