Film / fiktion / komedier

Isn't she great


Beskrivelse


Historien om forfatteren Jacquline Susann, der i slutningen af 1960'erne slog igennem med sine erotiske fortællinger. Hun ville have været skuespiller, men opnåede sin popularitet gennem sit forfatterskab. De pr-kampagner, hun førte for sine bøger fornyede bogbranchens salgsmetoder. Man følger også de mere dystre sider af Jacquelines liv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2010

af

af

Charlotte Cathrine Pedersen

d. 5. nov. 2010

Isn't she great er en biografisk komedie om en kvinde, der ville være stjerne. For alle der holder af Bette Midler. Formidles sammen med andre værker om eller af Bette Midler og Jacqueline Susann.

New York, 1960'erne. Jacqueline Susann, spillet af Bette Midler, er en 3. rangs skuespiller omkring de 30. Hun kæmper hårdt for at slå igennem, eller bare klare sig. Hendes liv tager en ny drejning, da pr-manden Irving Mansfield forelsker sig i hende. De bliver et par, og Irving kæmper hårdt for at skaffe sin kone succes gennem småroller og tv-reklamer. De får en søn, der viser sig at være autist. Irving får den idé at hun skal skrive en bog om skuespillerlivet, affærerne, underlivet, begæret og stofferne. Det bliver Jacqueline Susanns karriere. Hendes bog optages af den excentriske forlagschef, spillet af John Cleese. Filmens morsomste scener følger, da den vindtørre forlagsredaktør, melder sin ankomst for at hjælpe med gennemskrivningen af det, der i hans øjne langt fra er en klassiker. Hendes debutroman Dukkernes dal, bliver en kæmpe succes, godt hjulpet på vej af Jacquelines og Irvings egen pr-kampagne rundt i USA. Nye udfordringer viser sig, da hun får konstateret kræft.

Andrew Bergman har instrueret andre komedier, bl.a. "Striptease" og Honeymoon i Vegas, der også er blandinger af dystre, skæbnesvangre handlinger krydret med komiske indfald.

Historien om virkelighedens Jacqueline Susann. Mest overbevisende er Bette Midler i hovedrollen. Den selvoptagede og konstant medlevende veninde Florence er godt fortolket af Stockard Channing.


Berlingske tidende

d. 21. sep. 2001

af

af

Ebbe Iversen

d. 21. sep. 2001