Bøger / faglitteratur til børn

Istanbul


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ingrid Martlev

2007

En bog fra serien Byer i verden, som kan læses med forståelse fra 13 år af læsere med interesse for forhold i Tyrkiet og i forbindelse med undervisning og opgaver i og uden for folkeskolen.

Læseren får på få sider et indtryk af en historisk by, der både rummer fattigdom og stor rigdom ulige fordelt, og hvor de rigeste er begyndt at isolere sig i indhegnede ghettoer. Bogen indledes med generelle fakta om storbyer. Herefter følger Istanbuls historie kort. Efter denne intro følger afsnit om: befolkning, livet i storbyen herunder noget om uddannelse, sundhed, klima og kriminalitet. Der er også afsnit om økonomi med industri og handel både den officielle og den skjulte, om transport og miljø. Så følger indblik i administrationen, samt til sidst noget om kultur, fritid og turisme og fremtiden. Bagerst ordliste, henvisninger til yderlige oplysninger samt stikord. Bogen er som de øvrige bøger i serien illustreret med et utal af fotos, statistikker, grafer og kort. Der er desuden uddybende faktaafsnit puttet ind rundt omkring samt udtalelser fra forskellige personer, der under- eller udbygger teksten. Hvis man har lidt grundkendskab til geografi, er bogen ikke vanskelig at læse og forstå.

I bøgerne om verdens lande, er der ofte kun lidt plads til at beskrive storbyerne.

I disse år går udviklingen i verdens storbyer meget hurtig. Og livet i storbyerne kan være meget anderledes end uden for byerne. Derfor er denne serie et godt supplement til øvrige bøger om lande i verden.Informationer og udgaver