Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Italiens dejlige søer : skiftende årstider ved Lago di Garda, Maggiore og Como


Beskrivelse


Rejsebeskrivelse i tekst og billeder fra to rejser til Gardasøen, Comosøen og Maggiore.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2016

af

af

Kent Skov

d. 25. feb. 2016

Engageret rejsebeskrivelse om det naturskønne område i Norditalien med de tre store søer Garda, Maggiore og Como med masser af flotte fotos. Kan læses af alle med interessere i det smukke område.

Klassisk rejsebeskrivelse fra den erfarne skribent og filmmand Palle Kjærulff-Schmidt, der også har skrevet om Toscana i Den fortryllende dal. Bogen er delt i to hoveddele. Først et omfattende beskrivelsesafsnit opdelt efter de forskellige områder. Anden halvdel af bogen er en samlet billeddel, der ligeledes opdelt gengiver de tre søområder i billeder. Det er fortrinsvis naturbilleder ledsaget af billeder fra de idylliske byområder i regionen. PKS skriver kronologisk fra hans og konens ankomst til dette, for dem uopdagede, område, hvor læseren følger dem rundt i landskabet til byerne, vandet og bjergene med en afstikker til Verona. Et kort placerer de tre søer og småbyerne omkring.

Bogen er en traditionel og fin rejsebeskrivelse med forfatterens beskrivelser og indtryk. PKS personlige oplevelser og kommentarer veksler med mere objektive beskrivelser af det landskab og de byer, forfatteren bevæger sig frem i.

Torri del Benaco er af nyere dato. Derudover beskrives området i en del ældre titler og i andre bøger om Italien.