Bøger / faglitteratur / kogebøger

Italiensk


Beskrivelse


Kogebog med italiensk mad, primært pastaretter og pizzaer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 25. feb. 2010

Disse 2 små kogebøger, som er udkommet i serien Gyldendals små kogebøger, henvender sig til dem, der ønsker en hurtig, handy og overskuelig kogebog inden for et bestemt emne - her supper og italiensk mad.

Ligesom alle de andre bøger i serien Gyldendals små kogebøger er disse 2 også tidligere udgivet for COOP i serien Let og lækkert. Forfatteren til disse 2 er Morten Køster, som er kok og restauratør, og som udover disse bøger, også har udgivet en anden kogebog med supper, 40 supper og været medudgiver på Danmarks bedste spisesvampe. I den italienske kogebog er der 26 forskellige opskrifter, heraf mange af de klassiske: tomatsalat med mozzarella og basilikum, lasagne, penne alla carbonara og tiramisu. i bogen med supper bliver der præsenteret 23 supper i alt, også her er de fleste "klassikere": champignonsuppe, kold avocadosuppe og gazpacho. Opskrifterne er lette at følge og de fleste af ingredienserne hører til basisvarerne i køkkenet eller de er lette at skaffe.

Bibliotekerne har allerede rigtig mange kogebøger med supper og italiensk mad.

Små fine kogebøger, hvis opskrifter er nemme at følge, men i bibliotekssammenhæng synes jeg ikke, de bidrager med noget nyt. Her er temaerne så rigeligt dækket ind i forvejen.