Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Iznogood - det magiske tæppe


Beskrivelse


Tegneserie. I en parodi på en arabisk verden taget ud af "1001 nats eventyr" tages alle midler i brug når den skurkagtige storvesir Iznogood med hjælp fra sin håndlanger Al Muliman forsøger at styrte den godhjertede kalif Harun al Raptouch.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2020

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 9. mar. 2020

12 morsomme fortællinger om storvesiren Iznogood, hvis eneste mål i livet er at blive kalif i stedet for kaliffen. Tegneserie for store børn og voksne.

Tegneserie i farver. Den 6. af Forlaget Zooms i alt 10 samlede udgivelser om kalif Harun al Raptusch og hans intrigante og skurkagtige storvesir Iznogood. Vi befinder os i en parodi på et arabisk kalifat, som det i "1001 nats eventyr". Her møder vi blandt andet en magisk gulerod, to rumvæsner fra Mars, en kvinde med et isnendens blik, en tsetse-flue, et magisk tæppe, en japansk souvenirboks og en labyrint, hvori folk forsvinder. Vi følger den godhjertede Kalif Harun al Raptusch på tigerjagt, forklædt som tigger og som eneste stemmeberettigede til valget i kalifatet. Et gennemgående tema i alle historierne er den spidsnæsede storvesir Iznogood og hans trofaste hjælper Al Mulimans planer om at overtage magten i kalifatet. Forrest en introducerende tekst om serien og dens franske tegner Jean Tabary.

For mange et nostalgisk gensyn med en stemningsfuld tegneserieklassiker fuld af finurlige ordspil og subtile morsomheder. Tegningerne er i den traditionelle fransk-belgiske stil, der trods mange år på bagen ingenlunde virker støvede. Nye læsere kan nemt følge med uden at kende serien eller personerne.

Indholdet i dette samlebind er tidligere udgivet i følgende tre tegneseriealbums En gulerod til IznogoodAlting på hovedetIznogood - det flyvske tæppe, Alting på hovedet og Iznogood - det flyvske tæppeIndholdet i dette samlebind er tidligere udgivet i følgende tre tegneseriealbums En gulerod til Iznogood, og Iznogood - det flyvske tæppeIndholdet i dette samlebind er tidligere udgivet i følgende tre tegneseriealbums En gulerod til Iznogood, Alting på hovedet og .Informationer og udgaver