Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Jagten på den forsvundne by : en beretning fra Amazonas om Percy Fawcett og en skæbnesvanger besættelse


Beskrivelse


Om Percy Fawcetts (1867-?) og hans to ledsageres jagt på den sagnomspundne forsvundne by Z eller El Dorado, som spanierne havde kaldt den. Og om forfatterens jagt på sandheden om den myteomspundne ekspedition.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 30. aug. 2010

Bogen vil have appel til læsere som tænder på opdagelsesrejser og udforskningen af eksotiske og mystiske steder. Kan også formidles til dem, som ellers ikke læser biografier eller faglitteratur. Filmatisering på vej med Brad Pitt som Fawcett.

Om Spielbergs filmserie om Indiana Jones er direkte inspireret af den næsten ligeså farverige og mindst lige så sagnomspundne hovedperson i dette flotte miks af dokumentarisk biografi og forfatterens egen rejseberetning ved jeg ikke. Men i underholdningsværdi og spændingsgrad lader denne bog ikke sit filmiske ekko meget tilbage at ønske. Jeg opdager flere gange at jeg nynner det velkendte tema fra Indiana Jones-filmene under læsningen. Hovedpersonen er den britiske opdagelsesrejsende og arkæolog Percy Fawcett (1868-?). Fawcett forsvinder i 1925 på sin sidste ekspedition i den i dag stadig ikke fuldt udforskede Amazonjungle. Han er på jagt efter beviser for sin fantastiske teori om den mystiske by Z, også kendt som El Dorado. I bogen kæder forfatteren, der er journalist på The New Yorker, sin eventyrlige historie om Fawcett sammen med sin egen jagt efter sandheden om den myteomspundne ekspedition. Om han finder sandheden er synd at røbe. Bogen er grundig research, parret med en entusiastisk fortællelyst.

Fawcett har tidligere været omtalt i andre bøger, men dette er den første omfattende bog om ham.

Et miks af dokumentarisk biografi og rejseeventyr, der nemt kan formidles med udgangspunkt i sit spændende emne.


Politiken

d. 21. okt. 2010

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 21. okt. 2010


Weekendavisen

d. 29. okt. 2010

af

af

Anne Knudsen

d. 29. okt. 2010


Standart

Årg. 24, nr. 4 (2010)

af

af

Allan Sortkær

Årg. 24, nr. 4 (2010)