Bøger / faglitteratur

Jagthunde : familiemedlemmer og jagtkammerater


Beskrivelse


Om 32 hunderacer der i Danmark er i praktisk brug i forbindelse med jagt. Hver race beskrives mht. oprindelse, kulturhistorie samt især grundlæggede egenskaber, samt muligheder og begrænsninger ved praktisk anvendelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2013

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 2. jan. 2013

Alle jægere med hund eller med et ønske om/behov for en ny hund vil finde nyttige oplysninger og god inspiration i bogen, der også vil være nyttig læsning for familier, der vil have en jagthunderace kun som familiehund.

Anne Egede er en erfaren hundetræner og -opdrætter med en enkelt bog ude Herlige hundeliv, 2010 og flere på vej. Hun beskriver i bogen de 32 hunderacer der i Danmark er i praktisk brug i forbindelse med jagt, og det gør hun engageret, vidende, personligt og med gode fotos. Racerne er inddelt i brugstyper, og hver race beskrives mht. oprindelse, kulturhistorie samt især grundlæggede egenskaber og muligheder/begrænsninger ved praktisk anvendelse. Bogen giver et ualmindeligt klart billede af racers fortrin og det modsatte, så kommende hundeejere har et godt grundlag at vælge rigtigt på, og jeg tvivler også meget på, at selv erfarne hundeejere og raceentusiaster kan finde noget at pege fingre af mht. deres egen foretrukne race.

Der er bøger om enkeltracer og korte afsnit om racerne i andre bøger fx hovedværket Michael Sand Jagthundens træning, Christoffersson Jagthunde - dressur og jagt og i generelle jagtbøger samt meget korte beskrivelser i bøgerne om hunderacer generelt, men ikke i mange år nogen grundig bog specielt om jagthunde.

Bogen er med sin grundige og vidende gennemgang et tiltrængt, savnet og nyttigt værk for alle jægere - især hvis man er på vej til at anskaffe hund, men vil også være inspirerende for købere af familiehunde blandt de 32 jagthunderacer.


Jæger

Årg. 22, nr. 3 (2013)

af

af

Harris Jensen

Årg. 22, nr. 3 (2013)