Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jakob og Jeppe i havsnød


Beskrivelse


Jakob og Jeppe er nede ved havnen. De går forbi Jeppes nabos flotte båd. To mænd er ved at køre væk med båden. Det er tyve. Jakob og Jeppe må stoppe dem. Men hvordan?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juli 2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 16. juli 2008

En spændende historie til den første læsetræning, som især vil fange drenges opmærksomhed. Bogen kan læses af børn fra ca. 8 år og opefter. Dette er anden bog i serien om Jakob og Jeppe, som er en del af den forholdsvis nye Dingo. Detektiv-serie. En serie-genre med titler i forskellige læsetekniske sværhedsgrader, som appellerer til de mange spændingshungrende børn.

Jakob og Jeppe går en tur ned til havnen, hvor de ser to mænd, som er ved at køre væk med Jeppes nabos båd. Jakob og Jeppe hopper op i båden for at stoppe tyveriet. Det er en svær opgave, men de kloge narrer de mindre kloge. Bogen er handlingsmættet og rummer meget tempo og spænding. Den er let at læse, bortset fra ordet "havsnød" i titlen og vil give mange begynderlæsere en god læseoplevelse. Anders Worms illustrationer appellerer til målgruppen og fanger spændingen i historien.

En anden spændende begynderlæsningsserie, som appellerer til samme målgruppe, er dingoserien om Malte og Simon med titler som Malte og Simon i knibe, 2006 og Malte og Simon slår til igen, 2008.

God begynderlæsningsbog fuld af fart og spænding.