Denne rystende skildring af udryddelseslejren Treblinka kræver en forberedt læser, som med denne bog får en ufattelig historie om helvede på jord. Sådanne vidnesbyrd er desværre fortsat meget nødvendige, og Rajchmans historie vil også være særdeles gribende for unge mennesker, der kan klare at læse de frygtelige beskrivelser.
Chil Rajchman blev født i 1914 i Polen, og sammen med sine øvrige jødiske familiemedlemmer blev han i 1942 deporteret direkte til dødslejren Treblinka. Takket være et utroligt held blev Rajchman ikke med det samme sendt i gaskamrene, men overlevede ved at melde sig som "frisør". I en meget nøgtern skrivestil fortæller han om dagens gøremål og opgaver, der var nødvendige for at lejrens dødsmaskine kunne fungere, og Rajchman har mange anfægtelser over, at han overlever, mens tusinder af hans trosfæller dagligt myrdes, bl.a. fordi han hjælper til. Flere siger til ham, at hans opgave er at vidne om lejren og dens formål. Rajchman overlever, fordi han formår at flygte fra Treblinka. Jan Katlev har oversat bogen fra jiddisch, og Herbert Pundik har skrevet et meget personligt forord til bogen.
Rajchmans bog minder meget om Tadeusz Borowskis Hos os i Auschwitz fra 2009. Om Treblinka har også Jean-Françios Steiner skrevet Treblinka : oprøret i koncentrationslejren fra 1967.
Bogen er et helt uomgængeligt studium i organiseret ondskab, om end man sidder vantro tilbage, rystet og forfærdet.