Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

Jeg er Zlatan Ibrahimović : min historie


Beskrivelse


Den svenske fodboldsspiller Zlatan Ibrahimovic (f. 1981) beretter om sit liv fra opvæksten i indvandrerghettoen Rosengård uden for Malmø, den første tid som fodboldspiller, kampen for at nå toppen af international fodbold og om livet uden for rampelyset.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 8. feb. 2012

Voksende interesse for sportsbiografier. Den megen presseomtale om mulige kontroverser i bogen, da den kom på svensk 2011 trækker sikkert ekstra læsere. Kan formidles til andre end de oplagte fodboldinteresserede.

Sportsbiografi, der ikke alene er en medrivende og hudløs personlig fortælling, men også et sjældent fortalt stykke svensk socialhistorie. Om en ghettoknægt, der nu er en af verdens bedste fodboldspillere. En udvikling ingen forventede efter en opvækst på godt og mest ondt i en Malmø-bydel, Rosengård, ingen praler med at komme fra. Ingen måske lige undtagen netop Zlatan Ibrahimovic, der råt for usødet har fortalt sin historie til David Lagercrantz. Og biografien emmer både af den fandenivoldskhed og skråsikkerhed på egne evner, mange sportsinteresserede enten tiltrækkes eller frastødes af, og af et paradoksalt rystet indre selvværd og en mistro til omgivelserne, født af barndommen. En barndom, hvor det, at Zlatan får stjålet sin elskede BMX-cykel Fido, i ghettoens logik betyder han selv specialiserer sig i at stjæle cykler. Fodboldbanen blev og er stadig et fristed for Zlatan, og biografien tager læseren med bag facaderne i nogle af verdens største klubber på en forfriskende, men for nogle sikkert kontroversiel og dejlig direkte måde.

Mange andre sportsbiografier, men denne skiller sig positivt ud og det i en liga helt for sig selv.

Meget vellykket sportsbiografi, der har læsere på de fleste biblioteker.


Litteratursiden.dk [online]

d. 7. aug. 2012

af

af

Pernille Kjær Stenstrøm

d. 7. aug. 2012


Point of view international [online]

d. 17. juni 2019

af

af

Lauritz Korfix Schultz

d. 17. juni 2019


Politiken

d. 11. feb. 2012

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 11. feb. 2012


Jyllands-posten

d. 14. feb. 2012

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 14. feb. 2012


Weekendavisen

d. 17. feb. 2012

af

af

Klaus Rothstein

d. 17. feb. 2012


Cultures

Nr. 7 (2012)

af

af

Steen Nordlund Henriksen

Nr. 7 (2012)