Bøger / faglitteratur / erindringer

Jeg har ikke noget til gode hos Vorherre


Beskrivelse


Advokat Merethe Stagetorns (f. 1942) personlige beretning om sin opvækst, familie, ægteskab med den 10 ældre advokat Ove og hendes arbejde som advokat, herunder nogle af de mere kontroversielle sager så som Tvindsagen og Rockersagen 2011-12.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2014

af

af

Laura Michelsen

d. 16. sep. 2014

Hyggelig natbordslæsning for alle med interesse for markante danskere i almindelighed og den juridiske verden i særdeleshed.

Merethe Stagetorns biografi er en straight forward beretning om et liv i den privilegerede del af det danske samfund. I bogens første del hører vi om Merethes barndom og ungdom med fokus på familien, som var af den solide, sammentømrede slags, hvor man holder sammen med hinanden mere end man holder om hinanden. Merethe gifter sig som 21-årig med sin 10 år ældre chef advokaten Ove Stagetorn og herfra går det støt opad på samfundets rangstige. Den midterste del er viet flere af forsvarsadvokatens kontroversielle sager, som Tvind-sagen og Rockersagen 2011-12. Vi får et detaljeret indblik i hendes arbejde med klienten og refleksioner herover. I den sidste tredjedel af bogen er vi igen tilbage i privaten med venner, børn og børnebørn og Merethes mand Ove, der siden en blodprop i 2011 har været bundet til en kørestol. Vi hører om sammenkomster, rejser og dagligdagen i huset i Store Strandstræde, hvor alle bor i dag. Bogen efterlader et indtryk af en dygtig, usentimental og rationel kvinde med en indstilling til livet og sine medmennesker, der næppe kunne passe bedre til netop det job, hun i efterhånden mange år og med gode resultater har bestridt.

En anden juristbiografi er Erik Ninn-Hansens Ret færd - mellem jura og politik fra 1990, der har mere fokus på arbejdet og mindre på privatlivet sammenlignet med denne.

En letlæst erindringsbog, der stiller nysgerrigheden efter at komme med den respekterede forsvarsadvokat på arbejde, men især også nysgerrigheden efter at komme lidt ind i privaten hos en dannet og velstående kvinde og medlem af toppen af det klassiske danske borgerskab.


Politiken

d. 19. okt. 2014

af

af

Bettina Heltberg

d. 19. okt. 2014