Bøger / faglitteratur til børn

Jeg har westies : West Highland white og andre terriere


Beskrivelse


Om anskaffelse, opdragelse, fodring og pasning og pleje. Gennemgang af de ti mest populære terriers afstamning, racekendetegn og temperament. Mange fotos og tegninger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2000

af

af

Susanna Christensen

d. 2. okt. 2000

Denne serie bøger om kæledyr er oprindelig fra Tyskland. Forlaget har hentet den til Danmark for et par år siden. Den konkurrerer nu med et stort udbud af kæledyrsbøger for børn. Her anmeldes Jeg har akvariefisk af B. Greger, Jeg har kat af B. Gollamann og Jeg har Westies af D. Schratter. Bøgerne har fælles s/h illustrator Siegfried Lokau som er udemærket, og fine farvefotografier af Regina Lokau. De to første forfattere er kendte i forvejen fra Jeg har pragtfinker, 1997 og Jeg har hund, 1999, men den tredje har vi ikke mødt før på dansk. Indholdet i bøgerne er bl.a.: valg af dyr, foder, grundudstyr, pleje, opdragelse, lær at forstå dit dyr, sygdomme, unger, race, afstamning m.m. Bøgerne skiller sig ikke væsentligt ud i mængden af kæledyrsbøger på dansk. Især om katte og akvariefisk findes mange gode og lettere bøger for børn. Bogen om West Highland white terrier-racen behandler en meget specifik og populær race, men der findes i forvejen tre andre gode titler på dansk om hunderacen. Forsiden på serien signalerer mindre børn som målgruppe, men pga. tekstens og indholdets grundighed, sværhedsgrad og tekstmængde er bøgerne for større børn fra 12-13 år og voksne. Bøgerne er ikke for nybegyndere udi dyrehold, men for dem der HAR prøvet, og gerne vil være grundige inden anskaffelse af næste dyr.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2000

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 2. okt. 2000

I serien Jeg har... udgives endnu en række titler. Serien skal omfatte bøger om 14 forskellige kæle- og hobbydyr. Bøgerne udgives i samme layout og udstyr. Jeg har akvariefisk giver anvisninger på anskaffelse af det rigtige grundudstyr, opbygning af forskellige akvarietyper og miljøer samt indkøb og pasning af planter og fisk og vedligeholdelse af filtre o.l. Jeg har kat stiller indledningsvis 10 grundlæggende spørgsmål til den kommende katteejer, hvorefter der fortælles om anskaffelse, opdragelse samt fodring, pasning og pleje af raske og syge katte. Jeg har westies er en bog om terrierhunde med West Highland White Terrier i centrum. Også her fortælles om anskaffelse, pasning og pleje, og desuden er der en gennemgang af de 10 mest populære terriers afstamning, racekendetegn og temperament. Forrest kort indledning og indholdsfortegnelse, bagest register samt litteratur- og adresseliste. Bøgerne er gennemillustrerede med relevante fotos, hvoraf en del er fritlagte samt illustrative tegninger i et tiltalende layout. I sammenligning med skolebibliotekets øvrige titler på området henvender denne serie sig til større børn og voksne. Både det faglige og sproglige niveau peger mod elever fra 8. klasse og opefter.Informationer og udgaver