Bøger / faglitteratur

Jeg havde lagt alle viskestykkerne sirligt sammen - i køleskabet : 10 kendte kvinder fortæller, hvordan de overvandt stress


Beskrivelse


10 kvinder fortæller om deres individuelle erfaringer med at opleve stress, og hvordan de fandt en bedre balance i deres liv. Fortalt af Anja Steensig, Pernille Rosenkrantz-Theil, Christine Feldthaus, Maibritt Saerens, Katrine Gislinge, Connie Kruckow, Charlotte Lindholm, Rikke Rønholt, Hanne Feldthus og Lotte Arndal, samt interview med psykolog Jeanett Bonnichsen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 15. maj 2009

Bogen er for enhver, der på den ene eller anden måde er i forbindelse med stress. Stressramte, der kan spejle sig i kvindernes beretninger, pårørende, ledere og kolleger, der kan få indblik i, hvordan det er og hvordan man kan støtte.

10 kvinder kendt fra medier og offentlighed fortæller her, hvordan de blev ramt af stress, og hvad deres stresshistorie lærte dem. Disse beretninger fylder det meste af bogen, der er redigeret af journalist Mikala Dirckinck-Holmfeld. Historierne er meget forskellige, men fælles for dem er, at de kom igennem deres stress og lærte at tackle arbejdslivet på en anden (læs: sundere) måde. Hver beretning er bygget op, så man får indblik i, hvad der gik galt, hvordan hjælpen kom og endelig - det vigtigste - hvilke råd og strategier til at undgå stress den enkelte kvinde kan udlede. Det være sig alt fra motion, meditation, at sige nej, slukke mobilen, indse at man har et valg, lydhørhed overfor vennerne etc. Bagerst i bogen et par faktaafsnit generelt om stress og forebyggelse.

Bogen er på linje med Stress - når kroppen siger fra, 2004, hvor 16 stressramte fortæller deres historie, og hvor der samtidig gives noget faglig information. I den nye titel er der tale om kendte personers beretninger, hvor man fx kan læse om, hvordan Pernille Rosenkrantz-Theils stresshistorie ser ud fra hendes eget perspektiv.

10 kendte kvinder (Anja Steensig, Christine Feldthaus, Connie Kruckow m.fl.) fortæller deres stresshistorie, og hvordan de kom igennem.


Arbejdsmiljø

Årg. 25 nr. 6/7 (2009)

af

af

Niels Erik Karkov, Trine Wiese

Årg. 25 nr. 6/7 (2009)