Bøger / faglitteratur til børn

Jeg kender en tandlæge


Beskrivelse


Peter er hos tandlægen. Han får meget at vide om arbejdet på tandklinikken, hvor der er mange instrumenter og en særlig tandlægestol. Tandlægen hjælper en bokser, som har fået slået en tand ud.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2009

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 25. nov. 2009

Bogen henvender sig til børn fra 6 år. Den kan med fordel anvendes i forbindelse med samtaler om forskellige erhverv.

Forsiden er svarende til indholdet. Peter kender en tandlæge, og sammen med sin far besøger han tandlægeklinikken, hvor hun arbejder. Vi er med i venteværelset, og inde i rummet med tandlægestolen. Vi ser nærmere på tandlægens instrumenter, og vi får også noget at vide om tænderne. Peter viser tandlægen hvordan han børster dem. Det er vigtigt at passe på sine tænder for de skal holde hele livet. Som eneste dramatiske indslag behandler tandlægen en bokser, der har fået slået en tand ud. Sidst vises nogle af de mange genstande fra bogen, og meningen er, at læseren skal huske, hvor de optræder i historien. Bogen er informativ med mange tekniske detaljer om tandlægens job og arbejdet på en tandklinik. Illustrationerne er oplysende, men de er kedelige og noget kønsløse, fx ligner alle personerne hinanden i ansigtet. Bogen kommer ikke omkring tandlægeskræk.

I samme serie af samme forfatter findes tilsvarende bøger om andre jobs fx Jeg kender en brandmand eller Jeg kender en lastbilchauffør.

En billedbog om et besøg på en tandklinik med fokus på tandlægens instrumenter og arbejdsopgaver. Informativ, men med nogle kedelige illustrationer.