Skuespil om en fars reaktion på sin seksårige datters død og hans sorgbearbejdelse ved hjælp af løbeture. For interesserede i moderne drama og bøger om sorgbearbejdelse.
Line Mørkeby er en af tidens førende dramatikere - kendt især for sine skuespil om unges liv og konflikter. Stykket her er helt anderledes og handler om en fars reaktion på tabet af sin seksårige datter, Ellen, der er død af kræft. Hans spontane reaktion er at løbe. Stykket er bygget op som en lang indre monolog delt op i korte scener/sekvenser, der skifter mellem tilbageblik og spontane indfald af fragmentarisk karakter tilbage fra før datterens død til nu. Stykket havde urpremiere på Det Kgl. Teater i 2017.
Midt i sorgen og følelsen af tab og uretfærdighed åbner løbet sig for hovedpersonen. Han føler sig lettere, mere fri og stærk. Det er i løbesituationen, han får luft til at komme tættere på sin datter. Styrken er den dynamiske umiddelbarhed, der kendetegnes af tankestrømme, der spænder fra korte udtryk og indfald til mere udfoldede følelsestilstande, hvor løbetanker bliver sorglitteratur. Hovedpersonen flygter ikke fra det skete, men løber i afmagt og for at overvinde sorgen. Egnet som læst poetisk tekst, fx til sorggrupper.
Stykket er baseret på journalist Anders Legarth Schmidts egne oplevelser, som han selv har beskrevet i bogen Jeg løberHar døden taget noget fra dig så giv det tilbage. I Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage beskriver digteren Naja Marie Aidt sin sorg over en mistet sønStykket er baseret på journalist Anders Legarth Schmidts egne oplevelser, som han selv har beskrevet i bogen Jeg løber. I beskriver digteren Naja Marie Aidt sin sorg over en mistet søn.