Bøger / faglitteratur / erindringer

Jeg revolutionær


Beskrivelse


Christian Zwettler (f. 1966) er opvokset i Tyskland. I gadekamp mod bl.a. nynazister over hele Tyskland lærer han at slås. Som 25-årig danner han i København en revolutionær celle og ender efter et mislykket bankrøveri i en dansk fængselscelle, hvor han selv ser sig som en politisk fange.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 17. apr. 2012

Målgruppen er de af den store gruppe af biografi-læsere, der søger skildringer af liv levet på kanten af det, vi umiddelbart opfatter som det "normale" samfund.

"Jeg er markedsslaven. Jeg er Spartacus. Jeg er Andreas Baader. Det her er begyndelsen". Sådan skriver Christian Zwettler (f. 1966) i sin biografi, i samarbejde med journalisten Lars Borking, om et hæsblæsende liv levet som kommunist, politisk aktivist, og revolutionær. Og forbillederne er alle på plads. Som citatet ovenover fortæller. Definition af "markedsslave" kontra "husslave" stammer fra Malcolm X og drømmen er som ung et skæg som Che Guevara. Opvokset i Tyskland er idolerne ikke rock-ikoner eller fodboldspillere. Idolerne er Baader, Spartacus og Che Guevara. Gadekampene overalt i Tyskland, bl.a. mod nynazister, er hurtigt barsk hverdag for CZ. Som 25-årig danner han i København en revolutionær celle og ender efter et mislykket bankrøveri i en dansk fængselscelle, hvor han selv ser sig som en politisk fange. Da han i 1995 efter 3 år udstår sin straf fortsætter han sit liv som politisk aktivist, bl.a. som "skabshetero" og radiovært i det danske bøssemiljø. I dag arbejder CZ med kommunikationskampagner i sit eget firma.

Sammenlignelig er fra revolutionære miljøer Peter Øvig Knudsens Blekingegadebanden og fx Niels Holcks De kalder mig terrorist.

Interessant og velskrevet biografi med et mindre publikum på de fleste biblioteker.


Berlingske tidende

d. 29. mar. 2012

af

af

Bent Blüdnikow

d. 29. mar. 2012


Weekendavisen

d. 11. maj 2012

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 11. maj 2012