Bøger / skønlitteratur / roman

Jeg ser mig selv som rytmisk


Beskrivelse


Gennem 13 kapitler fortælles der om en 40-årig fraskilt kvindes forsøg på at finde en mand og komme overens med sin skilsmisse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2017

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 13. sep. 2017

Gennem 13 kapitler hører vi om en nu 40-årig fraskilt kvinde og hendes møder med og forhold til forskellige mænd, med hvem hun måske, måske ikke, ønsker et længerevarende parforhold. En læseoplevelse for kvinder i 40'erne +/- 20 år. Fraskilte eller ej.

De fleste af bogens 13 forholdsvis korte kapitler handler om kvindens forhold til de forskellige mænd, hun har involveret sig med siden sin skilsmisse i 2008. Men der er også tidsmæssige spring tilbage til barn- og ungdommen i Næstved. De to sidste kapitler er helliget bruddet med og skilsmissen fra den mand, hun havde stiftet familie med og troet, hun skulle dele resten af livet med. "Vi er alt, jeg er", som hun skriver. Det er forfatterens debutroman.

Det er en lille og letlæst roman. Den sprudler af sprogligt overskud og humor - også selvom der jo ikke altid er så meget at grine af, når man længes efter tosomhed, men gang på gang må konstatere, at det ikke er så lige til. Det er både pinlig, rørende og tragikomisk læsning, og et særdeles troværdigt portræt af en kvinde, "som prøver at finde sig selv ved at finde en mand", som bagsideteksten udtrykker det.

Bogen er bramfri som Nielsine af Ina Munch Christensen og lige dele hverdagsnær og dramatisk som mange af Helle Helles romaner.


litteratursiden.dk

d. 11. dec. 2017

af

af

Marianne Träff

d. 11. dec. 2017

Morsom og tankevækkende debutroman om ti år på kødmarkedet. Vi genkender, morer os og forsøger at rette tæerne ud efter endt læsning. Siden 70’erne har vi talt om kvindefrigørelse, ligestilling og fr...