Bøger / faglitteratur

Jeg ved, hvor der findes en have


Beskrivelse


Beskrivelse af Ivy Høghs 3 tønder land store have, "Ormsnæs" ved Tange Sø. Korte beskrivelser af de enkelte planter med fotografier samt praktiske råd om planteformering, anlæggelse af sten- og tørvebed m.m.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2008

af

af

Knud Weile

d. 28. apr. 2008

Da Claus Dalby første gang så Ivy Høghs skovhave ved Tange Sø, var hans første indtryk, at han aldrig havde set noget lignende. Det samme kan man næsten sige om denne store og flotte havebog, der med udgangspunkt i den smukke midtjyske have, fortæller om haveindretning og planter henvendt til den del af havefolket, der ikke lader sig skræmme af latinske plantenavne.

Efter en beskrivelse af skovhavens historie og dens skabere vises eksempler på de surbunds-, skov- og stenbedsplanter, som man har gode erfaringer med at dyrke i det frodige skov- og surbundsmiljø på et areal ned til Tange Sø. Der præsenteres både gammelkendte og mere sjældne og alligevel hårdføre planter, alle oplysninger er gennemresearchet med tilhørende praktiske haveråd, og det hele suppleres af mængder af gode farvefotografier, både af de enkelte omtalte vækster og af vellykkede og smukke sammenplantninger fra skovhavens forskellige afdelinger.

I forvejen findes gode monografier om de omtalte plantetyper, men her findes på én gang stof om et stort antal velegnede skov- og stenbedsplanter og de dejligste illustrationer, der viser hvad en dygtig natur- og haveinteresseret kan præstere på 16.000 m2 på 50 år Herudover er afsnittet om rhododendron så omfattende, at bogen også er et væsentligt værk inden for den danske rhododendron-litteratur.

En læseværdig, stofmættet og flot illustreret bog om skov- og surbundshaven henvendt til havefolkets elite, der vil værdsætte både tekst- og billedsiden i den flotte havebog.


Berlingske tidende

d. 22. juni 2008

af

af

Gitte Nielsen

d. 22. juni 2008


Berlingske tidende

d. 1. juni 2008

af

af

Janne Krogh

d. 1. juni 2008


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 8 (2008)

af

af

Hanne Smedegaard

Årg. 154, nr. 8 (2008)


Børsen

d. 9. maj 2008

af

af

Birthe Lauritsen

d. 9. maj 2008Informationer og udgaver