Bøger / faglitteratur

Jeg vil ikke i skole : om skolevægring hos børn og unge


Beskrivelse


Om børn og unge i alderen 6-16 år, der ikke vil i skole.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 17. sep. 2018

Skolevægring hos børn og unge er desværre et problem på alle skoler. Denne bog henvender sig til alle rundt om barnet, både forældre samt lærere og pædagoger, og giver redskaber samt strategier til at hjælpe barnet med at få skolelysten tilbage.

Bogen dykker ned i problematikkerne med skolevægring og viser veje frem til at løse problemerne med udgangspunkt i barnet. Bogen indeholder forskellige modeller, skemaer og udkast til breve, som kan være med til at åbne op for problematikkerne og for de svære samtaler om problemerne.

Det er en meget letlæselig, konkret og letforståelig bog, som giver masser af viden om skolevægring samt relevante redskaber til både samtaler om problemerne og ideer til processen med at løse problemerne. En meget anvendelig bog både for bekymrede forældre og for skolens pædagogiske personale.

Skolevægring er ikke et emne, der findes specielt mange bøger om. Mystisk nok for problematikken er yderst relevant. Vil man læse mere, kan det anbefales at læse titlen Hjælp dit ængstelige barnHvad nu hvis?. Serien "Psykologi for børn" indeholder historier, som danner oplæg til samtale og refleksion, som også kan have relevans. Eksempelvis titlen Hvad nu hvis?Skolevægring er ikke et emne, der findes specielt mange bøger om. Mystisk nok for problematikken er yderst relevant. Vil man læse mere, kan det anbefales at læse titlen Hjælp dit ængstelige barn. Serien "Psykologi for børn" indeholder historier, som danner oplæg til samtale og refleksion, som også kan have relevans. Eksempelvis titlen .


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 56, nr. 3 (2019)

af

af

Katrine Briks Ottesen

Årg. 56, nr. 3 (2019)