Bøger / faglitteratur / erindringer

Jenny og de andre 100+ : portrætter af et langt liv


Beskrivelse


I fotos og ord portrætterer fotograf og forfatter Jørn Jørs Pedersen 17 danskere fra stort set alle landets egne, som alle er født før eller under 1. verdenskrig.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2017

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 8. nov. 2017

Fotoportrætbog om 17 100+ danskere og deres lange liv som en del af danmarkshistorien. For dig der er interesseret i biografier og danmarkshistorien.

I fotos og ord portrætterer fotograf og forfatter Jørn Jørs Pedersen 17 danskere fra stort set alle landets egne, som alle er født før eller under 1. Verdenskrig. Udgangspunktet for hver persons fortælling er, at de selv har skulle definere, hvad der har været det vigtigste i deres liv, og hvad der for dem har været ensbetydende med det gode liv, samt hvilke faktorer, de ser som årsag til, at netop de er nået over 100 år. Lise Nørgaard har leveret forordet til bogen.

Spændende portrætbog, der fint fletter de enkelte medvirkendes personlige historier sammen med den store danmarkshistorie og -udvikling. Flotte portrætfotos, der fortæller historier uden ord, og som suppleres godt af de korte tekster på 3-4 sider med de medvirkendes historier.

Forfatteren har tidligere udgivet en fotobog om 10 af øen NyordEllens ældste beboere med titlen . Ellen er en anden portrætbog, der sætter fokus på et langt og spændende livForfatteren har tidligere udgivet en fotobog om 10 af øen Nyords ældste beboere med titlen Nyord. er en anden portrætbog, der sætter fokus på et langt og spændende liv.


Weekendavisen

d. 22. dec. 2017

af

af

Marta Sørensen

d. 22. dec. 2017