Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jens og bønnestagen


Beskrivelse


Jens bor sammen med sin mor. De er fattige, så Jens bliver sendt på marked for at sælge deres ko. Han bytter koen for fem magiske bønner. Mor bliver vred, da Jens kommer hjem med bønnerne. Men næste dag er der en kæmpe bønnestage udenfor huset.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juli 2015

af

af

Karsten Boll

d. 17. juli 2015

Jens bor alene med sin mor. De er så fattige, at Jens bliver sendt på marked for at sælge deres ko. Men Jens bytter koen for fem magiske bønner. Teksten kan selvlæses af 7-9-årige.

Gendigtning af eventyret om Hans og bønnestagen, hvor navnet er ændret til Jens i serien "Flachs - første læsning". Han bytter koen for magiske bønner og klatrer op af bønnestagen til kæmpen dagen efter, bønnerne er blevet sået. Kæmpen vil have friskt menneskekød, men Jens snyder kæmpen. Da han flygter ned af bønnestagen, tager han en høne med, der lægger guldæg. Tegningerne er lavet af Lorena Alvarez, som også kendes fra Tin-soldaten. Teksten er lix 07 og lettal 16.

Fin genfortælling af det oprindelige eventyr, hvor tegningerne passer fint til teksten.

Forlaget har tidligere udgivet Hans og bønnestagenKæmpernes træ for nogenlunde samme målgruppe, men ellers findes eventyret i samlinger til oplæsning fx Kæmpernes træForlaget har tidligere udgivet Hans og bønnestagen for nogenlunde samme målgruppe, men ellers findes eventyret i samlinger til oplæsning fx .