Bøger / faglitteratur

Jesus har aldrig levet


Beskrivelse


I en kontroversiel analyse afsløres Jesus som mytologisk figur, koblet til oldtidens mysteriereligioner, hinduisme, astroteologi, gnosticisme og gematri. Til interesserede i religion og mysterier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2020

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 27. okt. 2020

I en kontroversiel analyse afsløres Jesus som mytologisk figur, koblet til oldtidens mysteriereligioner, hinduisme, astroteologi, gnosticisme og gematri. Til interesserede i religion og mysterier.

I en gennemgang af den tidlige kristendoms historie føres der bevis for, at Jesus var en mytisk, litterær skikkelse, altså at han ikke var en rigtig fysisk, historisk person af kød og blod, men at sågar navnene Jesus Kristus og fx Simon Peter, ligesom fx Apollon og Hermes, er gematriske tankekonstruktioner, man har bygget på basis af tal. Vi føres igennem gnostisk filosofi, Paulus, Pythagoras, mysteriereligioner og egyptiske, hinduistiske og buddhistiske fortællinger, med det formål at bevise at Jesus var intet andet end allegori og religiøs metafor. I efterordet præsenteres forholdet mellem NT og en række buddhistiske tekster.

En utroligt spændende skildring af kristendommens rødder, bygget på grundig historisk forskning, der viser, hvor evangelisterne og Paulus kan have fundet inspiration til deres tekster og tro. Man forbløffes gang på gang af de mange nye og kontroversielle vinkler på bibelhistorien, hvor man er vant til at have Jesus' historicitet som et grunddogme. En bog, der vil åbne bibelen op for fornyet læsning.

Jesus & BuddhaBuddha og KristusDen historiske JesusJesus - jøde, rebel, gud? og Buddha og Kristus fortæller om kristendommens og buddhismens ensartede kerneværdier. Viden om den historiske Jesus ses der på i fx Den historiske Jesus og Jesus - jøde, rebel, gud?Jesus & Buddha og fortæller om kristendommens og buddhismens ensartede kerneværdier. Viden om den historiske Jesus ses der på i fx Den historiske Jesus og Jesus - jøde, rebel, gud?Jesus & Buddha og Buddha og Kristus fortæller om kristendommens og buddhismens ensartede kerneværdier. Viden om den historiske Jesus ses der på i fx og Jesus - jøde, rebel, gud?Jesus & Buddha og Buddha og Kristus fortæller om kristendommens og buddhismens ensartede kerneværdier. Viden om den historiske Jesus ses der på i fx Den historiske Jesus og .