Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Jørgen Pingvin limer noget, som ikke vil ligge stille


Beskrivelse


I klassen begynder en ny pige, som hedder Jørgen Kanin. Ligesom Jørgen Pingvin, kan hun ikke sidde stille og vil hellere bygge og lime ting. Billedbog for børn, fra 4 år.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2023

af

af

Stine Veisegaard

d. 24. mar. 2023

I klassen begynder en ny pige, som hedder Jørgen Kanin. Ligesom Jørgen Pingvin, kan hun ikke sidde stille og vil hellere bygge og lime ting. Billedbog for børn, fra 4 år.

Dette er tredje bind i serien “Jørgen Pingvin". En ny pige begynder i Jørgen Pingvins klasse og hun fortæller, at hun også hedder Jørgen, men bare har tilnavnet Kanin. Hurtigt finder Jørgen Pingvin og Jørgen Kanin ud af, at de har den samme interesse for at bygge, hamre og lime ting sammen. Det hele er dog ved at ende galt, da de beslutter sig for at bygge en maskine, der kun kan hænge sammen, hvis de limer Ketty Kat fast. Heldigvis ender alting godt, så Jørgen Pingvin og Jørgen Kanin aftaler, de fremover vil være bedste venner.

Endnu et bind i en dejlig serie, der bringer minder frem om Jørgen Clevin fra de mange tv-programmer fra 1950'erne og frem. En fantastisk hyldest til Jørgen Clevin, hvor de farvede illustrationer i bedste retro-stil bidrager til en hyggelig og uhøjtidelig stemning.

Bogens illustrationer i retro-stil minder om samme stil, som findes i fx Richard Scarrys Richard Scarry's Den store Richard Scarry-bogFanni og Aben og Ballonen og CyklenMere sjov med Alfons Åberg. Fanni og Aben og Ballonen og Cyklen og Mere sjov med Alfons Åberg handler også om byggeri og fantasiBogens illustrationer i retro-stil minder om samme stil, som findes i fx Richard Scarrys Richard Scarry's Den store Richard Scarry-bog. og Mere sjov med Alfons Åberg handler også om byggeri og fantasiBogens illustrationer i retro-stil minder om samme stil, som findes i fx Richard Scarrys Richard Scarry's Den store Richard Scarry-bog. Fanni og Aben og Ballonen og Cyklen og handler også om byggeri og fantasi.


litteratursiden.dk

d. 29. mar. 2023

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 29. mar. 2023

Der er masser af humor i Lemire og Bregnhøis fortælling om venskab og gå-på-mod. Alle børn og voksne vil elske Jørgen Pingvin! Hvad gør man, når man virkelig gerne vil vise den nye i klassen, hvor god...