Bøger / faglitteratur / biografier

John - frihedskæmper og charmør


Beskrivelse


Om Svend Otto Nielsen (f. 1908), der som frihedskæmper og modig sabotør i modstandsgruppen Holger Danske, gik under navnet John. Den 9. december 1943 blev han taget til fange af Gestapo og blev, hårdt såret og uden behandling, anbragt i Vestre Fængsel. Knapt 5 måneder senere blev han henrettet i Ryvangen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2013

af

af

Lars Ovesen

d. 11. sep. 2013

Egner sig for låneren der gerne vil underholdes med en god historie fra krigens tid. Brugeren, der er interesseret i Holger Danske-gruppen samt sabotage under krigen er ligeledes godt underholdt. For den opgaveskrivende låner, der beskæftiger sig med sabotage, kan bogen også være en hjælpende hånd.

Den 9. dec. 1943 blev sabotøren og modstandsmanden, John, arresteret af Gestapo efter en dramatisk flugt på cykel gennem Københavns gader. Senere, i 1944, blev han henrettet af tyskerne på henrettelsespladsen i Ryvangen. Denne bog fortæller historien om John, der gik under det mere borgerlige navn Svend Otto Nielsen. Bogen tager sin begyndelse med et kort oprids af John/Svends barndom og ungdom, for derefter at beskrive livet og opgaverne som sabotør mere detaljeret. Bogen er meget letlæst, og sproget der benyttes er smukt og flydende, hvilket bevirker at de knap 200 sider på det nærmeste læser sig selv. Selve bogen er udgivet i softback kvalitet, og indeholder enkelte fotos.

Efter filmen Hvidstengruppen er der kommet en fornyet interesse for 2. verdenskrigs litteratur, så for yderligere læsning se fx Sabotøren : min fars historie fra 2011.

En meget spændende og underholdende bog der fortæller en vigtig historie. Jeg vil klart anbefale bogen, da jeg ved at der er en stor læserskare til denne slags litteratur.


Berlingske tidende

d. 27. sep. 2013

af

af

Bent Blüdnikow

d. 27. sep. 2013


Jyllands-posten

d. 12. okt. 2013

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 12. okt. 2013