Bøger / skønlitteratur / roman

Jomsviking


Beskrivelse


I år 993 bliver 12-årige Torsten Tormodsons bosted angrebet af Olav Trygvasons mænd. Torstens far bliver bestialsk myrdet, mens Torsten bliver bortført og gjort til træl. Han sværger, at han vil hævne sin far.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2018

af

af

Birgit Sloth

d. 3. okt. 2018

I år 993 bliver 12-årige Torsten Tormodsons bosted angrebet af Olav Trygvasons mænd. Torstens far bliver bestialsk myrdet, mens Torsten bliver bortført og gjort til træl. Han sværger, at han vil hævne sin far. Den dramatiske og levendegjorte fortælling fra vikingetiden vil tiltale alle læsere af historiske romaner.

Torsten vokser op ved Viken i Norge. Hans ældre bror Bjørn er rejst ud som viking inden overfaldet, og i sin søgen efter Bjørn kommer Torsten til Orkneyøerne. Rejsen fortsætter til Jomsborg, hvor Torsten bliver optaget som jomsviking. Den norske forfatter er født i 1972, og han har skrevet adskillige bøger. Dette er hans første bog på dansk, og romanen er første del i en serie. Anden del er netop udkommet i Norge.

Den spændende historie om Torstens ungdomsår er sat i en ramme, hvor Torsten som gammel ser tilbage på sit liv. Det fungerer godt og giver plads til korte refleksioner og overblik. Fortællingen er fyldt med detaljer om levevis, tøj, bådebygning og krigsførelse og det giver et levende, realistisk tidsbillede. Torsten er en troværdig person, som man gerne vil følge i næste bog.

JomsvikingenDet sidste kongerigeLodbrogsønnernes hævn er en ungdomsroman om jomsvikingernes togter. Det sidste kongerige og Lodbrogsønnernes hævn er begge første del i en serie om vikingeliv med en stor dreng som fortællerJomsvikingen er en ungdomsroman om jomsvikingernes togter. og Lodbrogsønnernes hævn er begge første del i en serie om vikingeliv med en stor dreng som fortællerJomsvikingen er en ungdomsroman om jomsvikingernes togter. Det sidste kongerige og er begge første del i en serie om vikingeliv med en stor dreng som fortæller.