Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Jorden rundt i 80 år med Eventyrernes Klub : de eventyrlige


Beskrivelse


Fortællingen om Eventyrernes Klub og om medlemmernes fantastiske oplevelser i bjergene, de arktiske egne, i krigszoner og på savannen. Om bl.a. polarforskeren Peter Freuchen, kokken Nikolaj Kirk, og bjergbestigeren Jakob Urth.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2018

af

af

Jytte Bræmer

d. 11. okt. 2018

80-års jubilæum i Eventyrernes Klub giver anledning til et stort værk om medlemmernes fantastiske oplevelser. For yndere af rejsebeskrivelser.

Eventyrernes Klub har rundet medlem nummer 468, og de gengives alle med navn på bogens inderflapper. Det er et udvalg af klubbens nulevende og afdøde medlemmer, der i kort form giver en smagsprøve på de mange oplevelser. Afsnittene er af varierende længde, nogle er samlet i tematiske afsnit som fx bjergbestigerne, de arktiske egne, i krigszoner mv. Afsluttes med et afsnit om selve klubben, ritualer, lokaler, historie, optagelseskriterier og billeder fra deres fælles rejser samt et mindeafsnit om de senest afdøde. Det er samtidig en stor hyldest til klubbens stifter Peter Freuchen. Illustreret med fotos fra rejserne.

Bogen oser af fortælleglæde, og de mange illustrationer gør den et et flot bladreværk, der nok skal læses i små doser. Et stykke kulturhistorie om en række mennesker, der hver især har trodset farer og kastet sig ud i eventyr, der rækker ud over hverdagens trummerum. Der ligger en fælles begejstring og humor over klubben, der på flotteste vis formidles til læseren. Flot udstyr og papirkvalitet, der gør det til en stor og tung bog, der ikke lige kan læses i sengen. Jubilæet fejres også på Nationalmuseet med foredrag og udstilling.

Jorden rundtEventyrernes Klub blev udgivet i anledning af klubbens 60-års jubilæum og en fortsættelse heraf i Eventyrernes KlubJorden rundt blev udgivet i anledning af klubbens 60-års jubilæum og en fortsættelse heraf i .


Politiken

d. 28. okt. 2018

af

af

Lene Kohlhoff Rasmussen (f. 1969)

d. 28. okt. 2018


Berlingske tidende

d. 10. nov. 2018

af

af

Søren Schauser

d. 10. nov. 2018


Weekendavisen

d. 26. okt. 2018

af

af

Bo Bjørnvig

d. 26. okt. 2018