Bøger / faglitteratur / opskrifter

Juicer og smoothies til børn : sunde opskrifter, som børnene vil elske


Beskrivelse


Opskrifter på juicer og smoothies samt gode råd om juice og ernæring, og de gavnlige sundhedsmæssige virkninger ved at drikke juice.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ulla Møller

2007

Bogen kan bruges overalt hvor der er børn i alderen 3-12 år med lyst til en sund og forfriskende opstrammer.

Forfatteren er journalist, forfatter og tv-vært med fokus på sund kost, og et par af hendes bøger er tidligere oversat til dansk. Det er "in" lige nu at drikke friskpresset frugt- og grøntsagsjuice eller smoothies - cremede frugtdrikke. De er glimrende alternativer til sukkerholdige læskedrikke, og bogen har opskrifter på drikke som de fleste børn vil slubre i sig med stor fornøjelse. I forordet gør forfatteren rede for sit syn på ernæring, og der er ikke tvivl om hendes holdninger til økologi, sukker og overvægtige børn. Hver opskrift er forsynet med portionsstørrelse og angivelse af, hvilke vitaminer, mineraler og signalstoffer drikken indeholder. Presset frugt og grønt lokker garanteret lidt ekstra af det sunde ned, men de lækre drikke erstatter nok først og fremmest slik og is, for der er nemlig også opskrifter på sunde "sodavandsis" af frisk frugtsaft. Lækkert layout og fine farvefotos af søde unger og lækre drikke.

Den store bog om juicer og smoothies, 2004 har også drikke som børn vil kunne lide, men flere som langt fra vil falde i deres smag.

En lækker bog med børnevenlige juicer og smoothies, der er gode alternativer til slik og søde læskedrikke, men ikke bør erstatte frisk frugt og grønt til raske børn.