Bøger / skønlitteratur / tegneserier

Jul i Lidenlund


Beskrivelse


Tag med til Lidenlund i denne hyggelig jule- og nytårstegneserie for voksne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2022

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 11. feb. 2022

Tag med til Lidenlund i denne hyggelig jule- og nytårstegneserie for voksne.

Vi kommer med indenfor hos præsten, i Café Perlen, på avis-redaktionen, i fængslet, på stationen og i kirken i denne hyggelige juletegneserie om Lidenlund. Juleudsmykningen i butikkerne kommer allerede op i oktober. Nissen og provsten har samme udfordring: folket tror ikke længere på dem. Parkbetjenten må sørge for at forsvare parkens grantræer mod befolkningen. Nytårsfejringens løjer har medført både cykler og trillebøre på byens tage - alt er med andre ord ved det gamle. Små lune situationer fra stationsbyen Lidenlund, som jo er baseret på Lemvig i Nordvestjylland. Henning Gantriis tegnede Lidenlund-serien fra 1953 til sin død i 1989 - her i bogen finder vi både søndagsstriber og dagseriestriber.

Går man efter lårklaskende humor, er det ikke her man finder den. Til gengæld får man hints og stikpiller med glimt i øjet til hvordan man selv skal opføre sig. Små hyggelige hverdagssituationer og mange gode træk på smilebåndet over morsomme skævheder, man kan nikke genkendende til. Hverdagskomik omkring juletid i en by, vi alle sammen synes at kende. Udgivelsen selv bruger ord som småborgerlighed og provinsialisme.

Det tætteste vi kommer i tegneseriefamilien til Lidenlund er nok Gyldenspjæt som troligt bringes i Hjemmet, men som ikke er udkommet i samlinger siden julehæftet fra 1977, Gyldenspjæt . Lidenlund ser vi udover de 14 samlinger fx i 25 år i LidenlundGyldenspjæt. Årgang 197725 år i LidenlundDet tætteste vi kommer i tegneseriefamilien til Lidenlund er nok Gyldenspjæt som troligt bringes i Hjemmet, men som ikke er udkommet i samlinger siden julehæftet fra 1977, Gyldenspjæt . Lidenlund ser vi udover de 14 samlinger fx i .