Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Julie vil i tv


Beskrivelse


Julie vil gerne i tv og blive rig og berømt. Olsen er tilfreds med sit liv. Han er sund og rask. Det undrer Julie, at Olsen er tilfreds med det. De to bliver involveret i at fange en bankrøver, og da det lykkedes, kommer de både i tv og får en dusør.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Lisbeth Thue Hansen

2008

Frilæsningsbog fra slut 1. kl.(7 år) - lix 7.

Med varme, humor og et glimt i øjet drejer Marie Duedahls historie sig om værdier. Hvad er rigdom? For hovedpersonen, Julie, er rigdom at blive berømt og komme i tv. Hendes ven Olsen er tilfreds. Han er sund og rask og får besøg af Julie hver dag. Julie undrer sig over Olsens højeste ønske og værdier. En dag, hvor de underholder med deres musik i byen, bliver de involveret i jagten på en bankrøver. Olsen spænder ben med sin stok, så røveren snubler, og Julie finder de røvede penge. De to bliver dagens helte, får dusør og kommer i tv - desværre kan man kun se Julies hår på skærmen, da Olsen bliver interviewet. Men pyt, pengene gør hende rig og lykkelig. Orla Klausen har, som i resten af serien om Julie, illustreret den Lille Dingo med sin velkendte streg. De farverige og underbyggende illustrationer er sat på alle opslag. Teksten er sat i åbne blokke.

Bogen er den 9. i serien om Julie og Olsen, der beskriver et varmt og tæt venskab mellem de to.

Velskreven bog med et godt og vedkommende budskab. Mon ikke alle i målgruppen kan sætte sig i Julies sted, når det drejer sig om at komme i tv, blive rig og berømt? Bogen vil indholdsmæssigt more såvel børn samt deres voksne.