Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kære dumme dagbog, undervurder aldrig din dumhed


Beskrivelse


I Jamies dagbog fortsætter hun sine vanvittige betragtninger om sin hverdag hjemme og i skolen, hvor en skolefest og mosters bryllup med viceskoleinspektøren er under planlægning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2010

af

af

Inger Søndergaard

d. 19. okt. 2010

Sjov dagbog, der er fuld af vittigheder, især velegnet til 10-12-årige fnisetøser, der vil nyde og sikkert også grine igen af dagbogsskriveren Jamie og veninden Isabellas meritter i skolen og derhjemme.

Det er 7. bog i dagbogsserien, der fortælles af Jamie, og den fortsætter i samme stil og toneleje som de foregående bøger. Hun fortæller om sin hverdag især sammen med veninden Isabella og hadeobjektet Angeline. Denne dagbog følger Jamies mosters bryllupsforberedelser med viceinspektøren, hvorved Angeline og Jamie næsten bliver i familie og skal være brudepiger sammen. Men inden da handler det om at lave skolefest, dagligdag med skolen, beaglen Stinker, veninden og konkurrencen om drengen Hudson. Som i de tidligere bind er halvdelen af læseoplevelsen Jamies sjove, groteske og stærkt karikerede vittighedsagtige stregtegninger, der uhøjtideligt ledsager og kommenterer teksten ud fra hendes tankegang og fantasier.

Bogen er sjov og på grænsen til det groteske. Mette Finderups serie om danske Emmy ligner mest fx: Emmy - nu med udvoksning, 2009, som også har bryllup som tema. Der er mere læsestof i Emmy-serien, men samme målgruppe synes at være mere tiltrukket af Jamies dagbøger, der mere ligner amerikanske tv-serier.

Sjov og grotesk pige-dagbog uden alvor og den store handling, men fyldt med sjove og groteske detaljer og iagttagelser fra en ca. 12-årig amerikansk piges dagligdag. Serien er populær blandt tweens pigerne, og Jamies læsere vil sikkert også spørge efter den syvende bog.Informationer og udgaver