Til historisk interesserede og til dem der læser biografier og fortællinger fra det virkelige liv. I denne erindringsbog om kærlighed, politik og hverdagsliv hører vi om en ukrainsk pige og en ung dansk mand, der mødes under 2. verdenskrig i en arbejdslejr. Efter et årti i Danmark bosætter de sig i Sovjetunionen.
I 1942 bliver den ukrainske Dusja tvangsforvist til en arbejdslejr og møder danske Erik, der er der for at arbejde. De Flygter til Danmark, bor efterfølgende 35 år i Moskva, inden de returnerer til Danmark. Bogen bygger på dagbøger og erindringer samlet af deres søn. Den "tegner billedet af en kommunistisk humanist." (Forord). Forsiden er en collage af sort/hvide fotos og en sønderskudt bygning.
Historien er som udgangspunkt privat, men forfatteren formår at bringe historien ud fra det rent private til det personlige og det almene. Ved at læse om Erik og Dusja både med deres egne ord og gennem deres søn, der har forfattet bogen, bliver man klogere på det, der udgør en menneskeskæbne i en turbulent tid. Fin og formildende forside.
Hunden er raskKrigen har ikke et kvindeligt ansigtLena Mukhinas dagbog, Krigen har ikke et kvindeligt ansigt og Lena Mukhinas dagbog omhandler også personlige beretninger fra samme tid og stedHunden er rask, og Lena Mukhinas dagbog omhandler også personlige beretninger fra samme tid og stedHunden er rask, Krigen har ikke et kvindeligt ansigt og omhandler også personlige beretninger fra samme tid og sted.