Bøger / faglitteratur

Kærlighedens kartotek


Beskrivelse


Antologien belyser det vanskeligt definerbare begreb kærlighed ud fra 13 forskellige aspekter. For læsere med interesse for kærlighedens natur, eksistentielle spørgsmål og filosofi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2023

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 14. apr. 2023

Antologien belyser det vanskeligt definerbare begreb kærlighed ud fra 13 forskellige aspekter. For læsere med interesse for kærlighedens natur, eksistentielle spørgsmål og filosofi.

Bogens formål er at indkredse forskellige aspekter af begrebet kærlighed i en bredspektret og multidisciplinær undersøgelse. De 13 bidragydere samt redaktøren har en faglig baggrund inden for filosofi, psykologi, socialforskning. Kærlighed sættes i relation til emner som etik, erotik, sorg, omsorg, køn, modernitet, venskab, undren, ånd mm. Hver artikel rummer en del referencer og afsluttes med litteraturliste og præsentation af forfatteren.

Indholdsmættet gennemgang af relevante aspekter ved den mystiske og livsvigtige kærlighed. Det faglige niveau er ikke til dem, der søger hurtige, mundrette svar på hvordan man får held i kærlighed. Men for læsere med lyst til at dykke ned i stoffet og reflektere over emnet i bredspektret sammenhæng er det en interessant, undersøgende bog med karakter af standardværk og den hidtil mest grundige om emnet.

Det er oplagt at fortsætte med "Kjerlighedens gerninger" i kommenteret udgave: Søren Kierkegaards værker. Bind 9. Kierkegaard og kærlighedens skikkelser og C.S. Lewis' Om kærlighed er mindre omfangsrige behandlinger af emnet. Kærlighed fra "Tænkepauser" kan fungere som kort introduktion og undervisningsbogen Kærlighedens filosofi er til gymnasialt niveauSøren Kierkegaards værker. Bind 9 : Kjerlighedens Gjerninger - første Følge. Kjerlighedens Gjerninger - anden Følge. KommentarerKierkegaard og kærlighedens skikkelserOm kærlighedKærlighedKærlighedens filosofiDet er oplagt at fortsætte med "Kjerlighedens gerninger" i kommenteret udgave: Søren Kierkegaards værker. Bind 9. og C.S. Lewis' Om kærlighed er mindre omfangsrige behandlinger af emnet. Kærlighed fra "Tænkepauser" kan fungere som kort introduktion og undervisningsbogen Kærlighedens filosofi er til gymnasialt niveauDet er oplagt at fortsætte med "Kjerlighedens gerninger" i kommenteret udgave: Søren Kierkegaards værker. Bind 9. Kierkegaard og kærlighedens skikkelser og C.S. Lewis' er mindre omfangsrige behandlinger af emnet. Kærlighed fra "Tænkepauser" kan fungere som kort introduktion og undervisningsbogen Kærlighedens filosofi er til gymnasialt niveauDet er oplagt at fortsætte med "Kjerlighedens gerninger" i kommenteret udgave: Søren Kierkegaards værker. Bind 9. Kierkegaard og kærlighedens skikkelser og C.S. Lewis' Om kærlighed er mindre omfangsrige behandlinger af emnet. fra "Tænkepauser" kan fungere som kort introduktion og undervisningsbogen ens filosofi er til gymnasialt niveauDet er oplagt at fortsætte med "Kjerlighedens gerninger" i kommenteret udgave: Søren Kierkegaards værker. Bind 9. Kierkegaard og kærlighedens skikkelser og C.S. Lewis' Om kærlighed er mindre omfangsrige behandlinger af emnet. Kærlighed fra "Tænkepauser" kan fungere som kort introduktion og undervisningsbogen er til gymnasialt niveau.