Bøger / skønlitteratur / roman

Kærlighedens vendepunkt


Beskrivelse


Læreren Elisabeth trives ikke i sit liv på skolen i Slagelse. Hun beslutter sig derfor til at starte et nyt liv på en stor gård i Jylland med gårdejeren Jørgen. Det viser sig dog ikke at være så enkelt endda. Jørgens gamle mor, der bor på gården, har ikke til sinds at vige pladsen som husets frue.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2011

af

af

Jytte Bræmer

d. 19. apr. 2011

Letlæsningsbog med et lixtal på 25, som henvender sig til de mest trænede indenfor gruppen af læsesvage voksne.

Handling og persontegning står ikke tilbage for den mest klassiske Morten Korch roman. Elisabeth arbejder på den samme skole som sin ekskæreste, der er en usympatisk skørtejæger, og som gør livet uudholdeligt for vores hovedperson. Hun beslutter derfor at finde en ny kæreste på nettet, og her støder hun på den midaldrende Jørgen, der har en stor gård i Jylland. De fatter sympati for hinanden, og hun beslutter at tilbringe hele sommerferien i Jylland med tanke på varigt at bosætte sig der. Der er blot lige en gammel mor, der ikke har til sinds at vige pladsen hos sønnen Jørgen og afgive herredømmet over køkken og have til en tilfældig kvinde fra Sjælland, der blot har tanke for gods og guld. Det udvikler sig til et rent krimidrama, og handlingerne tager så hurtigt en drejning, at plot og personer står tilbage som helt utroværdige i bedste ugebladsunivers. Persontegningerne er skabelonagtige, så bogen som helhed lever ikke op til seriens sædvanlige standard, hvor der er langt bedre tilbud til målgruppen. Der medfølger lydbog i MP3 format bagerst i bogen.

Der findes efterhånden 33 bind i den ellers gode letlæsningsserie for læsesvage voksne, senest krimien af Erling Bugge: Spor af mord, 2010.

En triviallignende kærlighedshistorie, hvor kærligheden og retfærdigheden sejrer til sidst.