Morten Sabroes måde at skrive artikler og bøger på er noget speciel. Så den største målgruppe for hans nye bog Kærlighedskrigeren vil nok være den samme gruppe af læsere, der kastede sig over hans foregående bog Du som er i himlen. Og det var der jo mange, som gjorde.
Morten Sabroe har igen fået en bestillingsopgave, nemlig at skrive en bog om krigen i Afghanistan. Og som det er sket før, lykkedes det ham ikke at løse den bestilte opgave. Han får skrevet en bog, men i stedet for Afghanistan kommer også denne bog til at handle om ham selv. Det bliver den nu ikke dårligere af. Kærlighedskrigeren tager afsæt i tiden efter hans bog om sin mor og er et opgør med både den bog og Morten Sabroe selv. Vi får dog også en analyse af, hvorfor folk vælger at blive soldater og deltage i en krig, der sandsynligvis ender med at de bliver dræbt. Men det er et sidespring - fokus ligger som sagt på Sabroe. Bogen er skrevet i Morten Sabroes sædvanlige stil, "new journalism", og blander rask væk drama, fakta og fiktion.
Jeg kender ikke nogen andre danske forfattere, der skriver ligesom Morten Sabroe. Kærlighedskrigeren tager stilling til og kritiserer også hans forrige bog Du som er i himlen samt nogle af de reaktioner, han fik på den efterfølgende, hvilket er med til at gøre begge bøger endnu mere interessante.
Kærlighedskrigeren er godt skrevet og Morten Sabroe har nogle gode pointer. Selv om bogen flere steder bliver noget privat og selvudleverende, er den på ingen måde uinteressant.