Bøger / faglitteratur / bagebøger

Kager


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juli 2012

af

af

Birgit Sloth

d. 12. juli 2012

Kager og Morgenmad og brunch er to nye titler i serien Det finere italienske køkken. Bøgerne henvender sig til dem, der mangler inspiration og opskrifter fra det søde køkken.

De fleste kan ikke forene det italienske køkken med brunch, men Morgenmad og brunch består også af to dele: "italiensk morgenmad" med opskrifter på søde sager, og "brunch" der har opskrifter på små retter, som kan indgå i en brunch. Disse retter er mest æggeretter, men med enkelte pastaretter og mere sødt. Kager har opskrifter på kager med frugt, med chokolade samt svampede og cremede kager. Der afsluttes med opskrifter fra nogle stjernekokke. Bøgerne har samme opbygning som de tidligere i serien. Også her er sværhedsgraden oftest angivet som let, selv om det ikke er så let endda. Opskrifter med sværhedsgraden middel vil jeg betegne som vanskelige. Bortset fra afsnittet med italiensk morgenmad er der vinforslag ved hver opskrift, dvs. dessertvin til kagerne.

Opskrifter på italienske kager og desserter finder man i specialkogebøger som Tesio's søde sager og Dolcissimo eller i de mange generelle kogebøger fra det italienske køkken.

Vi er godt forsynet med kogebøger om det italienske køkken, og denne serie gør sig ikke kvalitetsmæssigt bemærket.Informationer og udgaver