En kritisk analyse af digterpræsten Kaj Munks forhold til den fascistiske ideologi, som den kommer til udtryk i hans forfatterskab og senere i artikler og biografier om Munk. For læsere med interesse for Kaj Munk på et litteraturforskningsmæssigt plan.
Bogen forsøger at udrede og påvise, at Kaj Munk, præget af bl.a. nationalistisk tilgang, hele sit liv stod ved sin sympati for den fascistiske ideologi. Udredningen bygger på en diskursiv og metodisk tekstanalyse af Munks skrifter inddelt i perioder. I følge forfatteren har eftertidens biografier og Kaj Munk-selskaber gjort Kaj Munk til en person, hvis tanker og værker ikke må anfægtes.
Bogen er gennemarbejdet og grundig i sine teoretiske metoder og analyser. Iflg. forfatterens forord ville det have været vanskeligt at finde et forlag, der ville udgive en bog om Kaj Munk, der går mod den "etablerede diskurs omkring Munk". Derfor står han selv for udgivelsen og påtager sig ansvaret for bogens indhold. Forfatterens personlige indignation over bl.a. forfattere og Kaj Munk-selskaber, der, efter forfatterens mening, nedtoner digterpræstens nationalistiske, fascistiske og anti-semitiske sider, skygger til tider over bogens objektive og kritiske analyse af litteraturen af og om Kaj Munk.
Af andre bøger om Kaj Munk kan fx nævnes Per Stig Møllers .