En bog om den berømte digterpræsts teologiske ståsted. For akademikere med interesse i teologi, Kaj Munk og hans samtid.
Bogen falder i 4 dele. Den første del kaldes "Rammen" heri er der en artikel af Marc Auchet, der hedder "Kaj Munk og "konsekvensgalskaben"". Anden del har forskellige bidragydere og overskriften er "En teologi i sin samtid". Her behandles både Kaj Munks samtid, livssynsdebatten i 1920'erne, folkekirken og modstanden under besættelsen, samt Kaj Munks ønske om ikke at blive sat i bås og være fri. Tredje del af bogen hedder "Teologen som dramatiker" og her behandler den ene af tre bidragydere, fx skuespillet "Ordet". Fjerde del handler om Kaj Munk som prædikant. Der er en kort introduktion til bogens forskellige bidragydere og deres faglige baggrund forrest i bogen. Bagerst er der stikordsregister og litteraturliste. De tre redaktører Søren Dosenrode, Hans Raun Iversen og Peter Lodberg har skrevet en indledning til bogen og bidrager også med flere indlæg. Bogen indeholder mange noter og henvisninger. Det er redaktørernes pointe, at Kaj Munks voldsomme død og hans skuespil, skygger for personen/teologen Kaj Munk og derfor denne bog.
Richardt Riis' Et spark til himlens dør fra 2013, belyser også de teologiske aspekter. Derudover blev Bjarne Nielsens Brovsts biografi om Kaj Munk genudgivet her i 2014.
En akademisk bog om Kaj Munk og hans teologi. For større biblioteker.