Dansk virke i Kina, dansk kultur under fjerne himmelstrøg, Ydre mission i 1900-tallets første halvdel er emner som tilsammen determinerer en bred appel. Skrevet i øjenhøjde med sine aktører og for alle interesserede, og med et indbydende omslag der understøtter og overflødiggør yderligere formidling.
Forfatteren præsenterer et stort dokumentarisk materiale om danske missionærer i Manchuriet i det nordøstlige Kina i tiden 1893-1960. Interessant læsning om de mænd og kvinder der under strabadserende forhold fulgte kaldet, men som også skulle finde plads i et land med en fremmed kultur og sprog og ikke mindst i et land under forandring. En fortælling om et lille stykke dansk kulturhistorie og om dansk-kinesisk kulturudveksling, indtil nu godt gemt af vejen! Smuk layout med mange sepiatonede illustrationer: postkort, portrætter, kinesiske eks- og interiører m.v., der giver bogen præg af autenticitet og understøtter teksten.
Anden litteratur om dansk mission i Kina er måske mere end her rettet mod læsere der er bekendt med missionsarbejdet og dets vilkår, fx Anne Hviid Jensens I lys og skygge, 2005 og Kirsten Berggreen Buchs Hver en storm, 2000, der er også missionærerne Mary Holms Frø i den gode jord, 1989 og E. Gjærulf Larsens Sol opstår - og sol nedgår, 1989 - og nettet: www.danmission.dk.
En bog der sætter danske missionærer i Kina ind i en historisk kontekst samtidig med at fastholde et tæt fokus på de der fulgte kaldet og fandt et virke i "Riget i midten".