Bøger / faglitteratur / bibliografier

Kampen med kroppen : alternativ behandling i et bruger- og samfundsperspektiv


Beskrivelse


Resultater og analyser af et forskningsprojekt fra Københavns Universitet formidles som et bidrag til en forståelse af hvorfor mere end halvdelen af den danske befolkning har benyttet alternativ behandling, som ikke er støttet af den offentlige sygesikring.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 22. nov. 2012

Bogen formidler resultater og analyser fra et forskningsprojekt fra Københavns Universitet med det formål at belyse, hvorfor mere end halvdelen af befolkningen søger alternative behandlinger uden offentligt tilskud. Bogen kan således bruges af studerende, forskere, journalister og beslutningstagere.

Interviews, observationer og dagbøger af 46 brugere af akupunktur, zoneterapi eller mindfulness-meditation udgør bogens empiriske grundlag. Bogen følger de processer disse brugere gennemlever i deres kamp "med" kroppen (forklaring på titelvalget fylder flere sider, forekommer det mig). Bogen fokuserer mindre på de alternative behandlingsformer som teknologi, men mere hvad det er, brugerne peger på af virkninger, når de gennemfører et behandlingsforløb. En stor del af dem bruger sideløbende de etablerede tilbud med offentligt tilskud, så brugen af det komplementære, kan ikke ses som udtryk for, at man vender det etablerede ryggen. Bogen er ikke svær rent læseteknisk, men er selvfølgelig akademisk i sin tilgang.

Bogen er den første decideret forskningsbaserede tilgang til alternativ behandling, mens fx Komplementær og alternativ behandling : på vej mod en integreret medicin, 2010 er en overordnet gennemgang af forskellige behandlingsformer og deres virkninger.

Et forskningsprojekt om et så samfundsrelevant emne har sin plads på de offentlige bibliotekshylder, men behøver næppe præsenteres i enhver biblioteksenhed.


Politiken

d. 17. jan. 2013

af

af

Christian Graugaard

d. 17. jan. 2013


Sygeplejersken

Årg. 113, nr. 4 (2013)

af

af

Karen Ellen Spannow

Årg. 113, nr. 4 (2013)